Elmiger architects | Schweighofstrasse

Schweighofstrasse

Project: Schweighofstrasse
Brief info: Transformation of a storage building into offices
Location: Kriens, Lucerne
Client: Private
Realization: 2011 – 2012

Transformation of a warehouse building into office spaces in Kriens.

Extension of the window areas and insertion of a second stair case in visible concrete, which creates a direct connection to the new office floors. A new spatial structure is created in the formerly used storage floors through the insertion of office and meeting rooms. The materials used become the dominant design element. The profilit glass with a special micro surface structure crosses the prefabricated concrete building and creates a big variety of transparency levels. The green glass is complemented with precisely detailed dark wooden doors.

Elmiger Tschuppert Architekten, Christoph Wey Landschaftsarchitekten